Kommentar

«Vi må snakke mer om dem som legger til rette for sportsvasking»

KOMMENTAR: I dag møtes Anthony Joshua og Oleksandr Usyk til omkamp i tungvektskamp i boksing i Jeddah i Saudi-Arabia. Og nok en gang er det underholdninga som blir hausa opp og ikke arrangørlandet som blir kritisert.

Representanter fra den saudiske kongefamilien kommer til å sitte ringside og glede seg over at de får arrangere nok et stevne som blir kringkastet i vestlige medier, medier som er mer opptatt av at dette blir en av tidenes boksekamper og som er mindre opptatt av hvorfor kongefamilien sitter ved tauene og gliser.

Rotete debatt

Saudi-Arabia har lært av blant annet De forente arabiske emirater (UAE) og Qatar når det gjelder bruk av sport for å fremme seg selv i internasjonal politikk og i internasjonale medier.

De ønsker å bli en snakkis i idrettssammenheng og bli sett på som velgjørere i underholdningsindustrien som idretten er en del av.

Vi har de siste årene snakket stadig mer om sportsvasking, men debatten er ofte preget av overfladiskhet eller uklare definisjoner på hva det er vi egentlig sn

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: