Regjeringsadvokat Lisa-Mari Moen Jünge framfører regjeringens syn på Superligaen i EU-domstolen i Luxembourg
Skjermdump EU-domstolen
Fotball

Superligaen: Regjeringsadvokaten fremhevet Molde og Bodø/Glimt i EU-domstolen

Idrettspolitikk.no: Regjeringsadvokat Lisa-Mari Moen Jünge åpnet sitt innlegg i EU-domstolens høring om Superligaen i Luxembourg på tirsdag, med å fremheve Moldes sensasjonelle kvalifisering til Champions League i 1999.

I EU-domstolen denne uka møttes aktørene bak den kontroversielle Superligaen, der de kjemper for å bryte UEFA og FIFAs monopol på å arrangere fotballturneringer, og dem som kjemper mot Superligaen.

Mye står på spill

Selskapet European Super League (ESL), som ble offentliggjort i april 2021 og som består av femten europeiske klubber, hevder i sitt søksmål at UEFA og FIFA har opptrådt som et kartell, og misbrukt sin dominerende markedsposisjon både når det gjelder klubbturneringer og når det gjelder kommersielle rettigheter knyttet til turneringene.

Dersom Superligaen får medhold, kan det få store følger, også for landslagsfotballen. Det hevder i hvert fall NFF. De mener at vi da kan se langt etter norske lag i europeiske turneringer, ettersom det kun er fem ledige plasser for andre lag enn de

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: