Svømmepresident Cato Bratbakk på inspeksjon i Duna Arena i Budapest der svømme-VM foregår samtidig som Det internasjonale svømmeforbundet (FINA) avholder ekstraordinær kongress.
Cato Bratbakk
Svømming

Norges svømmeforbund stemte blankt om transpersoner

Idrettspolitikk.no. I helgen vedtok Det internasjonale svømmeforbundet (FINA) på sin ekstraordinære kongress i Budapest i Ungarn nye regler for transpersoner. Presidenten i Norges svømmeforbund (NSF) er svært misfornøyd med prosessen.

Det mest kontroversielle vedtaket var at personer som ikke har gjennomført kjønnskorrigering før de er tolv år ikke får delta i kvinneklassen.

Svært overrasket svømmepresident

I realiteten betyr det at transpersoner blir ekskludert fra kvinneklassen i svømming.

Istedenfor åpner FINA for å etablere en åpen klasse der transpersoner skal få delta. Vedtaket fikk 196 stemmer av 274. Norges svømmeforbund (NSF) stemte blankt.

President i NSF, Cato Bratbakk, ble svært overrasket da FINA ønsket å stemme over et nytt regelverk for transpersoner på den ekstraordinære kongressen i Budapest.

Da nytt regelverk skulle vedtas stemte han derfor på vegne av Norges svømmeforbund blankt.

– Ifølge agendaen på denne kongressen skulle dette være en informasjonssak fra FINA om deres arbeid rundt dette temaet, sier svøm

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: