Grand Hotel i Wien, der det nye Champions League-formatet ble vedtatt og der den nordiske Qatar-strategien ble valgt i forbindelse med UEFA-kongressen i Wien i 2022. Og der Qatars PR-folk fulgte med.
Foto: Andreas Selliaas
Kommentar

«Qatar avslører sportsjournalistikkens mørke side»

KOMMENTAR: Jeg sitter og scroller gjennom en mengde dokumenter som jeg akkurat har fått dumpet ned fra en kilde som jeg har hatt kontakt med i flere år. Det handler om fotball-VM i Qatar og det er deprimerende lesning.

Ikke bare handler det om korrupsjon, men det handler også om hvordan de korrupte idrettslederne og deres rådgivere har brukt journalister. Og hvordan journalister har latt seg bruke.

Enten ved å fore vennligsinnede journalister med historier som de vet kommer på trykk eller ved å bruke jurister eller andre PR-folk til å sverte journalister som ikke er så vennligstilte.

Navnene på noen av journalistene som dukker opp i dokumentene svir i øynene.

Navlebeskuende debatt

Vi har hatt litt debatt om Qatar og journalistikk i Norge det siste året, men debatten har vært overfladisk og vært svært navlebeskuende.

På dette området minner den norske sportsjournalistikken om NFFs innfallsvinkel til Qatar-spørsmålet: Den har kommet altfor sent på banen, men krever å få skryt for det lille man har gjort.

Som på

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: