UEFA-president Aleksander Ceferin åpner UEFA-kongressen i Wien med hele UEFAs eksekutivkomité ved sin side. Jesper Møller sitter like ved siden av Nasser Al-Kheilafi.
Foto: Andreas Selliaas
Kommentar

«Må Lise Klaveness gamble på støtte fra det tyske fotballforbundet?»

KOMMENTAR: Messe Wien Exhibition Congress Center, Wien (Idrettspolitikk.no/Fotball.TV). Fotballpresident Lise Klaveness’ første UEFA-kongress var ikke like interessant for norsk presse som FIFA-kongressen i Doha i Qatar for seks uker siden. Kun Idrettspolitikk.no og Fotball.TV var til stede fra Norge.

Hvis det er noen trøst så var det heller ingen svenske medier til stede og kun Ekstra Bladet fra Danmark.

Etter en uke med selvhyllest og prisutdeling for blant annet god sportsjournalistikk om Qatar er dette mildt sagt ganske tynt.

Hvis norske medier (og svenske og danske) i det hele tatt mener noe med uttalelser om å ta idretten, fotballen og journalistikken på alvor er dette et tegn på at de snakker med to tunger.

For dette var en viktigere kongress en FIFA-kongressen i Doha. Det er på denne arenaen Klaveness og NFF må bygge allianser med de andre de europeiske fotballforbundene for å få gjennomslag for sin Qatar-politikk.

For allianser og gode støttespillere trenger hun.

Oppstyret etter Lise Klaveness’ tale i Doha bidro blant annet til at hun skulle være med på møter med VM-komiteen i Qatar

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: