Fotball

Lise Klaveness får pris for FIFA-kritikk – gir pengene til flyktninger

Doha/Oslo (Idrettspolitikk.no): NFF-president Lise Klaveness får kun fire dager etter sin tale på FIFA-kongressen i Doha i Qatar en norsk ytringsfrihetspris.

– Klaveness’ offentlige innsats under den internasjonale fotballkongressen, og spesielt hennes sterke og kraftfulle tale, er en forbilledlig og effektiv bruk av ytringsfriheten for å bekjempe maktmisbruk, undertrykking og korrupsjon, skriver Stiftelsen Fritt Ords styreleder Grete Brochmann i en pressemelding fra Fritt Ord.

Historisk tale

Lise Klaveness deltok 31. mars på sin første FIFA-kongress som Norges fotballforbunds (NFF) president. At hun er president, er i seg selv historisk. Hun er den første kvinnelige presidenten i NFFs historie.

Men hun holdt også en historisk tale, der hun kritiserte vertskapet for kongressen Qatar, som også er arrangør av fotball-VM i 2022, for brudd på menneskerettigheter og for å ha tilegnet seg mesterskapet på uærlig vis.

Og hun kom også med kritikk av FIFA so

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: