Fotball

Abdullah Ibhais familie krever at FIFA presser Qatar

Mandag 15. november ble Abdullah Ibhais arrestert for andre gang, samme dag som han hadde intervjuavtale med NRK. Nå ber familien hans FIFA om å ta affære. FIFA har ikke svart på hans henvendelser siden 5. oktober i år.

Abdullah Ibhais ble arrestert første gang 4. august 2019 under svært spesielle omstendigheter og senere dømt til fem års fengsel i en rettssak som menneskerettighetsorganisasjonene Human Rights Watch og FairSquare mener ikke var rettferdig og som var basert på tilståelser som kan ha kommet etter tortur.

Ibhais jobbet i flere år som kommunikasjonsrådgiver for The Supreme Committee of Delivery and Legacy, komiteen som arrangerer fotball-VM i Qatar i 2022 og han har ifølge utskrifter og lydfiler som fotballmagasinet Josimar har publisert ha motsagt lederne i denne komiteen som ønsket å dysse ned informasjon om at migrantarbeidere som jobbet på VM-anleggene streiket for å få utbetalt lønn.

Abdullah Ibhais har i flere omganger sendt brev til NFF, FIFA, ILO og FIFA-sponsorer der han ber om hjelp,

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: