Fotball

Ny Amnesty-rapport: Migrantarbeiderne i Qatar har fått det verre det siste året

Idrettspolitikk.no: Amnesty International har vært en av pådriverne for å bedre menneskerettighetene i Qatar og har vært en av NFFs viktigste sparringspartnere i forkant av VM-kvalifiseringen i kampen for å bedre forholdene i Qatar. Nå melder Amnesty om at forholdene i Qatar har forverret seg det siste året.

Det er knapt tre måneder siden Amnesty kom med justerte tall for døde migrantarbeidere i Qatar. Da grasrotopprøret mot NFF, FIFA og Qatar startet i februar i år skyldtes det en Guardian-artikkel som sa at 6.500 migrantarbeider har dødd i Qatar siden 2010. Amnesty-rapporten i august i år oppjusterte tallene til over 15.000 og de mente at det fortsatt kunne være store mørketall.

Rapporten Reality Check 2021: A Year to the 2022 World Cup som Amnesty publiserte 16. november 2021 forteller at alle reformene som myndighetene i Qatar sier at de har satt i gang, særlig etter 2017, ikke er implementert og på flere områder har blitt reversert.

NFF og det såkalte Qatar-utvalget som gikk imot boikott av VM i Qatar lente seg på lovnadene fra myndighetene i Qatar, VM-komiteen i Qatar og på diverse fagfore

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: