Kommentar

«NIFs internasjonale strategi – hastverksarbeid eller kunnskapsløshet?»

KOMMENTAR: Det er nesten så man må gni seg i øynene når en leser NIFs nye internasjonale strategi. Hvis dette er dokumentet som skal legge strategien for det internasjonale arbeidet til norsk idrett i framtiden er det grunn til bekymring.

Strategien ble presentert på et pressemøte 16. september og det er mildt sagt et merkelig dokument og det er mye som skurrer. Da tenker jeg ikke mest på alle klisjeene som pøses på i annenhver setning og som best egner seg til helgens bullshit-bingo.

Spesielt utvalg

Dette er et dokument som er blottet for mål, mening og retning og som ikke på noe punkt evner å fortelle oss om hvordan norsk idrett skal få innflytelse i internasjonal idrett for å påvirke den i riktig retning.

Utvalget som leverte rapporten ble ledet av Bård Glad Pedersen som til daglig jobber i Equinor og som tidligere blant annet har vært statssekretær for Høyre i Utenriksdepartementet. Hvorfor han er valgt til dette vervet aner jeg ikke. Kanskje han har peiling på alle sjeikene som styrer i kulissene i idretten?

Med seg i utva

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: