Fotball

Tidligere ILO-rådgiver: – En boikott vil sende et sterkt signal til Qatar og andre arabiske gulfstater og til de høye herrer i FIFA

– Rapportene til Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) forteller det regjeringen i Qatar vil skal stå der og det som står der må kvalitetssikres med rapporter fra andre, sier Azfar Khan til Idrettspolitikk.no.

– Hvis endringene er så store for fremmedarbeiderne i Qatar som myndighetene og ILO påstår, hvorfor protesterer de på dårlig behandling andre steder til internasjonal presse og til medier i fremmedarbeidernes hjemland?, fortsetter Khan.

Måtte forlate jobben etter Qatar-kritikk

Azfar Khan var ILOs spesialrådgiver for fremmedarbeidere i arabiske land på ILOs Beirut-kontor fram til 2014. Etter en kritisk artikkel i The Guardian om behandlingen av fremmedarbeidere i Qatar i 2013 og en kronikk i den samme avisen året etter om hvorfor arabiske land burde avskaffe det omstridte kafala-systemet ble han forflyttet til ILOs hovedkontor i Geneve.

Der jobbet han som leder for forskning og kunnskapsutvikling blant annet på arbeideres vilkår. Han gikk av med pensjon i 2017.

I artikkelen i 2013 sa han rett u

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: