Kommentar

Qatar er bare et symptom på hvor ille det internasjonale arbeidet har vært

KOMMENTAR: Debatten om boikott av fotball-VM i Qatar har vist oss at norske idrettsledere i lang tid enten har ignorert internasjonalt arbeid eller rett og slett ikke skjønt hva som skjer utenfor Norges grenser.

Denne helgen velger Det internasjonale svømmeforbundet (FINA) ny president på FINA-kongressen i Doha i Qatar og den som tar over roret for den 84-år gamle Julio Maglione fra Uruguay er Husain Al-Musallem fra Kuwait. Det er et godt eksempel på hvor dårlig det står til idretten.

Mistenkt for korrupsjon

Kuwait er ikke noe stor svømmenasjon og de har aldri hatt en utøver i finalen i noen mesterskap, har de siste årene ikke sendt utøvere til noen andre FINA-arrangementer enn svømming og antall kvinnelige svømmere i Kuwait kan du telle på en hånd.

Men det er kanskje ikke det verste: Al-Musallem har vært en edderkopp i den olympiske bevegelse i mange år og er en nær alliert av den kuwaitiske sjeik Ahmed Al-Sabah som nå sitter på bakrommet og styrer internasjonal idrettspolitikk etter at han måtte tr

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: