Lusail Stadion slik den så ut seks måneder før VM i Qatar starter.
Foto: Andreas Selliaas
Menneskerettigheter

Nye avsløringer om uholdbare forhold for fremmedarbeidere i Qatar

Idrettspolitikk.no: Den tyske journalisten Benjamin Best har laget flere kritiske reportasjer om Qatar og fotball-VM i 2022. Denne gangen har han tatt utgangspunkt i brevet de nordiske fotballforbundene sendte FIFA der de ba om at forholdene i Qatar måtte kartlegges og forbedres.

Se Benjamin Bests ni minutter lange reportasje her.

Bakteppet til reportasjen er arrestasjonen av den kenyanske sikkerhetsvakten Malcolm Bidali som snart har vært i varetekt hos sikkerhetspolitiet i Qatar uten å få tilgang til advokat og den første tiden uten å få vite hva han var siktet for.

Senere har sikkerhetspolitiet sagt at de tok ham i varetekt fordi han var en trussel mot rikets sikkerhet. I reportasjen følger Best og hans team opp Bidalis kenyanske kolleger, som blant annet sier at de kan bli arrestert og kastet ut av Qatar hvis de publiserer Youtube-videoer av arbeidsforholdene i Qatar.

I reportasjen stilles det store spørsmålstegn ved Kafala-systemet, som mange organisasjoner som ILO og ITUC sier er i ferd med å forsvinne, fordi det viser seg at lovverket enten omgås av firmaer som

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: