Foto: Andreas Selliaas
Kommentar

«Hva mener idrettspresidenten om IOCs koronakontrakt?»

KOMMENTAR: Kulturminister Abid Raja og idrettspresident Berit Kjøll er vinglete og passive når det gjelder koronahåndteringen av norsk toppidrett. Det er forvirrende å forholde seg til hva de mener og reglene de forvalter er vanskelig å forstå.

Oppgitthet preger det norske ishockeylandslaget etter exiten i ishockey-VM i Riga i Latvia.

Ikke på grunn av en beskjeden plassering i mesterskapet, men fordi de norske spillerne som ønsker å se familien i Norge må rett på karantenehotell i tre dager før de eventuelt kan dra hjem til familien for å fullføre koronakarantenen hjemme.

Forskjellsbehandling

De mener de blir forskjellsbehandlet sammenlignet med fotballen. Ishockeylandslaget har til sammen vært syv uker borte fra hjem og familie, blant annet fordi de måtte legge oppkjøringen til Danmark på grunn av strenge koronarestriksjoner i Norge.

Spillerne som bor og spiller i Sverige kan dra rett hjem til sine familier. Ikke rart de føler at de blir forskjellsbehandlet.

Ishockeylandslaget har levd under et strengt testregime under VM, men må alt

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: