Fotball

FIFA-president Gianni Infantino bruker Saudi-Arabia for å knekke UEFA

KOMMENTAR: Denne uken arrangerer FIFA sin 71. kongress. Det pleier å være lite debatt på slike kongresser, men denne gang er det ventet at det saudiske fotballforbundet får det til. De har foreslått at fotball-VM for menn og kvinner skal spilles annethvert år. Dette er nok en gang en krigserklæring mot UEFA.

Midt i debatten om Qatar og menneskerettigheter er det viktig å huske at Saudi-Arabia har karret til seg stadig mer innflytelse i internasjonal fotball og at FIFA-presidenten har brukt deres penger og innflytelse for å få gjennomslag for sine prosjekter. Dette har provosert UEFA og det bør provosere flere.

Bitre fiender plutselig venner?

Det har i flere år vært bitter uvennskap mellom Gianni Infantino og UEFA-president Aleksander Ceferin, og hovedårsaken er Gianni Infantinos ønske om nye cuptureninger, blant annet et utvidet Club World Cup og et globalt Nations League sydd etter lesten til UEFAs Nations League-turnering, men kontrollert av FIFA.

Det vakte derfor oppsikt da Gianni Infantino både i januar og april i år sammen med UEFA-presidenten gikk hardt ut mot lagene som ønsket å etablere e

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: