Foto: Malcolm Bidali
Menneskerettigheter

Qatar-kritiker sporløst forsvunnet

Idrettspolitikk.no: Fem menneskerettighetsorganisasjoner slår nå alarm etter at den kenyanske sikkerhetsvakten Malcolm Bidali forsvant for åtte dager siden. Han sitter i varetekt hos sikkerhetsmyndighetene i Qatar, men ingen vet hvor han befinner seg.

Det er Amnesty, Human Rights Watch, MigrantRights.org, FairSquare og Business & Human Rights Resource Centre som sammen i en pressemelding etterlyser Bidali og samtidig spør om det er noen sammenheng mellom lovnadene myndighetene i Qatar (og FIFA) lover om bedre kår for fremmedarbeidere i Qatar og måten de faktisk behandler dem på.

Store ord på møte med fotballforbund

I møtet FIFA-president Gianni Infantino, organisasjonskomiteen for VM i Qatar (Supreme Committee for Delivery & Legacy) og flere NGOer som opererer i Qatar holdt med NFF og et tjuetalls andre fotballforbund,mandag 10. mai ble dem som kom med kritiske merknader beroliget med at forholdene i Qatar blir stadig bedre, takket være VM.

De fikk også vite at det er full ytringsfrihet i landet og at det ikke legges begrensninger på journ

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: