Media

Dansk journalist nektet adgang til Qatar

Idrettspolitikk.no: I utenriksprogrammet Horisont på Danmarks Radio (DR) fortalte Midtøsten-korrespondent Michael S. Lund at han ble nektet adgang til Qatar for kort tid siden da han ønsket å gjøre intervjuer med fremmedarbeidere etter de siste ukenes protester mot VM i Qatar.

I programmet Horisont: Han døde på Qatars VM-byggeplads forteller DR historien om den nepalske enken Pansari Kami som brått mistet sin 41-årige mann som jobbet som bygningsarbeider i et lite firma i Qatar. Han døde brått og uventet og myndighetene i Qatar har ikke fortalt enken om dødsårsaken.

Se DR-programmet om Qatar her: Horisont: Han døde på Qatars VM-byggeplads

Døde brått

Hennes ektemann jobbet syv dager uken og hadde en månedslønn på ca. 2.000 kroner. Arbeidskameratene hans sørget for at han ble sendt hjem til Nepal og firmaet har gitt enken en ca. 50.000 kroner i erstatning slik at hun kan sørge for utdanning til de tre barna de hadde sammen.

DRs Midtøsten-korrespondent Michael S. Lund fortalte tirsdag 30. mars at han ønsket å dra til Qatar for å følge opp denne historien og andre histo

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: