Foto: Amnesty
Menneskerettigheter

Amnesty International med fem Qatar-krav til FIFA-presidenten

Idrettspolitikk.no: Den norske debatten om boikott av fotball-VM i Qatar i 2022 har tatt av i styrke og også ført til diskusjon i andre land. En sentral aktør i debatten har vært Amnesty International. Nå har de sendt brev til FIFA-president Gianni Infantino med krav om tiltak i Qatar.

Amnesty International starter også en internasjonal underskriftskampanje rettet mot fotballsupportere som ønsker å bruke VM til å presse Qatar og FIFA til å gjøre forholdene til fremmedarbeiderne i Qatar bedre.

Norge gjør seg bemerket i utlandet

Det som startet som et supporteropprør etter en artikkel i den britiske avisen The Guardian endte med et vedtak om ekstraordinært fotballting i Norge 20. juni der det skal vedtas boikott eller ikke av fotball-VM i Qatar.

NFF har nedsatt et eget utvalg som skal levere fra seg en rapport om konsekvensene for norsk fotball ved en eventuell boikott av VM i Qatar som starter i november 2022.

I den norske debatten har menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty International blitt en sentral aktør. Både fordi de nesten årlig etter at Qatar ble tildelt VM på tvi

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: