Gianni Infantino i sin åpningstale på FIFA-kongressen i Paris i 2019.
Kommentar

«FIFA er ikke interessert i dialog»

KOMMENTAR: Det er vanskelig å vite om alle dem som hevder dialog med FIFA og Qatar vil føre til endringer i menneskerettighetene i den lille ørkenstaten faktisk tror at det virker eller om de bare sier det fordi det er en lettvint måte å avfeie andre tiltak på.

I debatten om boikott av VM i Qatar blir nesten alle forslag og tiltak avfeid som naive og dem som idiotforklarer boikott gjør alt de kan for å relativisere virkemidlet boikott (såkalt whataboutism).

Man sammenligner dødstallene som er rapportert fra Qatar (og som det råder en viss tvil om) med hjemlandet fremmedarbeiderne kommer i fra, med dødstallene i nabolandene og vi har til og med fått vite at trafikkdøden i Norge er verre enn dødsfallene i Qatar.

Og vi har fått vite at grasrotaksjonen for boikott og som førte til at det er innkalt til ekstraordinært er udemokratisk, at dem som ønsker boikott er en måte å vaske vår egen samvittighet på og at en boikott faktisk kan få andre land til å boikotte ski-VM i Norge.

Det er jo nesten så man får lyst til å bli fremmedarbeider i Qatar. Tenk å få b

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: