Bilde av artikkelforfatteren
Foto: Thomas Søndergaard/Play the Game.
Kommentar

«Korona avslører hvor lite vi kan om idrettspolitikk»

KOMMENTAR: Koronapandemien har gjort idretten til kasteball i den nasjonale og kommunale krisehåndteringen. Og mangel på kunnskap om idrettspolitikk har aldri vært mer tydelig enn i det året som har gått. Det er det mange grunner til.

Da nasjonale myndigheter stengte ned Norge for over ett år siden ble også idretten rammet hardt. Viktig dugnadsarbeid ble stoppet og aktivitet for hundretusenvis av barn, ungdom og voksne ble satt i bero.

Mange innenfor idretten mislikte dette sterkt, men holdt optimismen oppe med egne opplegg for egentrening og etter hvert med organisert trening med strenge koronaregler.

Nasjonale og kommunale myndigheter i hele landet var mer liberale overfor andre grupper enn idretten og da smittetallene økte igjen, måtte idretten nok en gang gå i dvale.

Mange følte at de fikk dobbelt straff. Oppfatningen var at myndighetene verken skjønner eller verdsetter funksjonen til idretten.

De første kompensasjonsordningene traff ikke slik de skulle og det en bekreftelse på at kunnskapen om idrettspolitikken blant r

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: