Foto: Wikimedia Commons/Sven Mandel Del dette:TweetE-post

Football Leaks-journalist kobles til utpressing av Robert Lewandowski

Hemmelige lydbåndopptak knytter Spiegel-journalist Rafael Buschmann til utpressing av Europas beste fotballspiller Robert Lewandowski. Det er polske medier som melder det denne uken.

Tirsdag denne uken ble den tidligere agenten til Bayern München-spiller Robert Lewandowski arrestert i Polen.

Den tidligere agenten heter Cezary Kucharski og polske medier skriver at han blant annet er tiltalt for pengeutpressing.

Tidligere denne uken spekulerte tyske Welt am Sonntag på at Lewandowski var offer for pengeutpressing i en skattesak som Spiegel har skrevet eksklusivt om de siste ukene.

Spiegel og Rafael Buschmann har hatt eksklusive saker om Robert Lewandowski og hans kone de siste ukene og har antydet at de to har unndratt seg skatt på ulovlig vis.

Etter arrestasjonen av Cezary Kucharski er mistanken om utpressing styrket.

I etterforskningen av Kucharski har det dukket opp flere lydbåndopptak med en samtaler mellom Lewandowski og Kucharski, der det blant annet kommer fram at agenten ber om 20 millioner euro for ikke å gå til mediene med skatteopplysningene.

Cezary Kucharski var Lewandowskis agent i ca. 10 år, men i 2016 skal de ha blitt uvenner og i 2018 brøt de kontakten. Da skal agenten ha truet med at det kom til å få konsekvenser for Lewandowski.

Utpressingen skal ha foregått på møter i slutten av 2019 og i januar i 2020 og det finnes båndopptak fra begge møtene.

Lewandowski lot seg ikke presse og spurte i ett av møtene om hvor Kucharski hadde fått pengesummen 20 millioner fra.

Kucharski forteller at han har vist Rafael Buchmann alle dokumentene og at det er han som har stipulert hvor mye et hemmelighold er verdt. Spiegel og Buschmann har ikke kommentert innholdet i lydbåndopptakene.

Rafael Buschmann er journalisten som først fikk kontakt med den portugisiske hackeren Rui Pinto som sto bak det som i ettertid er kjent som Football Leaks.

Buschmann og Spiegel var lenge den eneste som visste hvem Rui Pinto var og som videreformidlet enorme mengder dokumenter med sensitiv informasjon om fotballagenter, fotballspillere og klubbeiere til mange medier i Europa, blant annet VG.

I dag sitter Pinto i rettsalen i Portugal tiltalt på 90 punkter, blant annet for pengeutpressing.

Rafael Buschmann har tidligere skrevet saker om Lewandowski som det er sådd tvil om (spredd falske overgangsrykter og sitater) og han er beskyldt for å lyve om en kampfiksingssak i VM i Brasil i 2014, blant annet å ha forfalsket sitater av den notoriske kampfikseren Wilson Raj Perumal.

Blir Cezary Kucharski dømt etter tiltalen kan han få tre år i fengsel.

Følg Idrettspolitikk.no på Facebook: https://www.facebook.com/idrettspolitikk/