Foto: Pexels/Pixabay
Debatt

«Syv grunner til å skrote VAR»

DEBATT: I flere artikler har jeg prøvd å rette søkelyset mot hvor feil introduksjonen av VAR i fotball har vært. Jeg har forsøkt å vise hva forskningen sier, men forskningen er på noen felter svært mangelfull. Vi trenger mer informasjon for å vise hvor dårlig det egentlig står til med denne teknologiendringen!

Jeg er ingen mostander av alle teknologiske innslag i fotballen. Mållinjeteknologi gjør fotballen med rettferdig, men å tro at mållinjeteknologi-inspirerte løsninger har overføringsverdi til offsidesituasjoner er naivt.

Ved hårfine og avgjørende offsidesituasjoner, tegnes amatørmessige digitale streker på skjermen, som attpåtil har kornede stillbilder som vi dessuten ikke vet om er fryst på nøyaktig rett tidspunkt: Idet foten/kroppsdelen treffer ballen, ikke idet den forlater den.

Med VAR har offsideavgjørelser en feilmargin på omtrent 20 cm. Millimetermålinger er derfor prinsipielt meningsløst.

Hva mener egentlig supporterne?

Gruppen som har beredet grunnen for VAR (IFAB) oppgir at analyseinstituttet Nielsen Sports finner at åtte av ti fotballsupportere er positive til VAR.

En undersøkelse gjo

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: