Foto: Pexels/Pixabay
Gjestekommentar

«VARs inntog i fotballen I: Debatten med én foreløpig vinner»

GJESTEKOMMENTAR: Da argumenterte jeg for noe som egentlig burde være åpenbart, men som etter min oppfatning likevel ikke har fått spesielt stor oppmerksomhet i ordskiftet om VAR (Video Assistant Referee): koblingen mellom bruken av VAR og verktøyets opprinnelige ambisjon og visjon.

Det er snart tre måneder siden jeg gjorde mitt første forsøk på å beskrive de mange og sammensatte problemene («de fem paradoksene») som medfører at VAR-bruken i den internasjonale toppfotballen er dømt til å mislykkes.

I mitt opprinnelige VAR-innlegg på Idrettspolitikk.no, som tok for seg mange forskjellige aspekter, var jeg er jeg ikke engang inne på tidsaspektet eller handssirkuset som er de mest irriterende VAR-implikasjonene, etter min mening.

Da tenker jeg på tid som går til spille til å fatte avgjørelser som uansett er kontroversielle, og at for eksempel det å vippe ballen opp i motstanderens arm inne i motstanderlagets straffefelt er blitt en lønnsom spisskompetanse.

LES DET OPPRINNELIGE INNLEGGET: DEBATT: VAR er dømt til å mislykkes

Responsen

Responsen på innlegget mitt var ensidig pos

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: