Foto: Andreaze/Wikimedia Commons
Gjestekommentar

«Jeg er forbannet på idrettslederne!»

GJESTEKOMMENTAR: Jeg elsker idrett og siden jeg var liten og begynte å se idrett på TV har jeg avskydd doping og alle former for juks. Jeg har blitt og blir fortsatt svært skuffet over idrettsstjerner som jukser.

Men i dag blir jeg ikke bare skuffet over idrettsutøverne, jeg blir også skikkelig forbanna på idrettslederne som tillater at det skjer.

Jeg blir forbannet på dem som skal beskytte ærlige idrettsutøvere og verne om idrettens regelverk, men som gjør det motsatte.

Jeg blir forbanna på WADA-president Sir Craig Reedie.

Lite håp om endringer

Det er Reedie som har det øverste ansvaret for den største dopingskandalen noensinne. President Reedie er en 78-årig hvit mann og symboliserer på mange måter alt som er galt med idrettsbevegelsen i dag.

Idretten har blitt en bransje der hvite menn ønsker å gjøre karriere på bekostning av alt som det idretten egentlig skal handle om. Der penger, makt og en luksuriøs livsstil er viktigere enn idretten selv.

Desseverre er det lite som tyder på at det vil skje store

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: