Foto: Thomas Rodenbücher/Flickr
Kommentar

Hvem holder du egentlig med?

KOMMENTAR: Hva er Manchester City? Premier League-mestere, tidenes beste lag, og «sportsvaskere» for en annen stat. Det er tittelen på kanskje den viktigste artikkelen om Premier League og engelsk fotball som er skrevet før Premier League starter. Spørsmålet er hvem heier man egentlig på når man heier på Manchester City?

Det er journalisten Miguel Delaney i den britiske avisen The Independent som stiller dette spørsmålet.

LES OGSÅ: Kampfiksingssak skaper trøbbel i tysk storavis

Twitter-krig

Han har de siste ukene, sammen med journalister som James Corbett (Off the Pitch/De Coubertin Books), Rob Harris (Associated Press) og menneskerettighetsforskeren Nicholas McGeehan (tidligere Human Rights Watch), blitt kraftig trakassert på sosiale medier og i hovedsak på Twitter av anonyme nettroll og kontoer med tilsynelatende ekte personer som forsvarer Manchester City.

Det jeg kaller troll henger ut journalister som skriver negativt om Manchester City for Manchester City-hatere og driver en heftig «whataboutisme» («hvorfor ta Manchester City, når andre lag er like ille?!»)

Kommentaren fortsetter under Twitter-tråden som

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: