Meninger

«Idrettspresidentens balansekunst»

GJESTEKOMMENTAR: På helgens idrettsting oppstår en situasjon NIF aldri har opplevd – iallfall ikke etter sammenslåingen i 1996: En sittende idrettspresident går til Tinget for å bli gjenvalgt uten å være innstilt fra valgkomiteen.

Etter å ha vært i tenkeboksen lenge, bekreftet Tom Tvedt onsdag at han utfordrer valgkomiteens innstilte kandidat, Sven Mollekleiv. Det gjør også Berit Kjøll. Dermed er det tre kandidater.

Iallfall når idrettspresidenten åpner Idrettstinget etter lunsj fredag. Helgen er lang, så vi får se hvordan det ser ut søndag morgen.

Før Tinget i 1999 hoppet Arne Myhrvold av da han ikke fikk støtte støtte i valgkomiteen. Etterfølgerne Kjell Kran og Karl-Arne Johannessen måtte gå i perioden, mens Tove Paule og Børre Rognlien ikke tok gjenvalg.

En president har naturlig nok en svært sentral rolle i et idrettsting. Han eller hun ønsker velkommen, og gir etter konstitueringen styrets status til Tinget. Utover i helgen vil Tvedt være på talerstolen en rekke ganger.

De to andre kandidatene sitter langt bak i sa

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: