Kommentator Andreas Selliaas
Kommentar

Full forvirring om pengene til idretten

KOMMENTAR: – Dette handler om respekt for offentlig forvaltningsregler og skattebetalernes penger, sier riksrevisor Per Kristian Foss om funnene Riksrevisjonen har gjort etter sin gjennomgang av Idrettsforbundets pengebruk, i perioden 2012-2017.

Så enkelt er det ikke.

Samme melodien

Rett etter at rapporten kom var det mange som gikk i sine vante skyttergraver og skøyt på hverandre på autopilot. Dem som er grunnleggende kritisk til NIF tok rapporten som nok et tegn på at ledelsen i NIF er udugelige og at idrettspresident Tvedt må gå. Nok er nok.

De som satt i den motsatte skyttergraven mente at det var lite nytt, at NIF har vist klare forbedringer de siste par årene og at Norge er verdens beste idrettsnasjon. Vi må slutte med selvpiningen, er budskapet i denne leiren.

Med utgangspunkt i Riksrevisjonens rapport mener jeg at begge leirer skyter utenfor blinken. Rapporten burde heller starte en prinsipiell debatt om hvordan idretten og andre frivillige organisasjoner får spillemidler. Det er mange grunner til det.

«Ingen» vet hvor pengene

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: