Lederen for IAAFs granskningsgruppe, Rune Andersen. Foto. Andreas Selliaas. Del dette:TweetE-post

IAAFs granskningsgruppe reiser ikke til Russland

Idrettspolitikk.no. Motivert av WADAs beslutning om å oppheve suspensjonen av RUSADA har nå det russiske friidrettsforbundet (RusAF) gått til Idrettens voldgiftsrett (CAS) for å få opphevet utestengelsen fra IAAF. IAAF sier de venter på rapporten til sin egen granskningsgruppe før de tar en beslutning. Granskningsgruppen vil ikke dra til Russland for å hente nye bevis.

RusAF klager inn IAAF

På bakgrunn av WADA-vedtaket krever RusAF at utestengelsen oppheves umiddelbart. Hvis det skjer kan russiske utøvere igjen delta i internasjonal friidrettsarrangementer med det russiske flagget på brystet.

Idrettspolitikk.no var et av få medier som fikk tilgang til brevet som presidenten i RusFa, Dimitrij Sjlyaktin, sendte til IAAF-president Sebastian Coe der han ber om umiddelbar opphevelse av utestengelsen og der han truer med å gå veien om CAS for å få utestengelsen opphevet. Nå har CAS offentliggjort papirene som viser innholdet i stevningen av IAAF.

Saken fortsetter under bildet.

Hele brevet fra RusAF til IAAF der de ber om at IAAF opphever sanksjonene mot Russland.

Ingen beslutning før i desember

Presidenten i IAAF Sebastian Coe og den norske presidenten i det europeiske friidrettsforbundet (EA), Svein Arne Hansen, som også sitter i styret i IAAF, har sagt at IAAF ikke lar seg presse av RusAF og at de ikke kommer til å ta en beslutning om Russland før i desember.

– Vi vil ta stilling til suspensjonen av Russland på styremøte i Monaco 1.-3. desember, etter å ha hørt på Rune Andersen’s rapport fra Task Force (granskningsgruppe), sa Svein Arne Hansen til Idrettspolitikk.no.

Det betyr at dere følger Rune Andersens råd og ikke direkte følger opp WADAs vedtak?

– Ja, selvfølgelig!, fulgte han opp.

Saken fortsetter under bildet.

Pressemeldingen til CAS som forteller at RusAF har stevnet inn IAAF.

Reiser ikke til Russland

Rune Andersens granskningsgruppe reiste rundt i Russland i 2016 for å sjekke om Russland etterkom krav om endringer og rapporten de avga i juni 2016 bidro blant annet til at IAAF utestengte Russland fra OL i Rio.

Hansen vet ikke om Rune Andersen har vært eller kommer til å dra til Russland ved denne anledning. Både IAAF og EA har sagt at de kommer til å støtte Andersen-utvalgets avgjørelse fullt og helt.

Til Idrettspolitikk.no sier Rune Andersen at etterforskningsgruppen hans denne gang ikke vil reise til Russland for å hente bevis.

– Vi har ikke vært i Russland nylig. Men jeg har invitert russiske ledere til et møte senere i høst for å drøfte de kriteriene IAAF Council har satt, sier han til Idrettspolitikk.no.

LES OGSÅ: – Russerne har nok fått litt for store forhåpninger

Det er mulig å gi et bidrag til Idrettspolitikk.no på Vipps til 95754675. Ta kontakt hvis du ønsker å bruke innhold fra bloggen eller har tips: aselliaas@gmail.com.

Denne artikkelen handler om: