Ireen Wüst i Sotsji i 2013. Foto: Wikimedia
Skøyter

Nederlands største vinterolympier innrømmer bruk av tvilsomt hormonpreparat

Idrettspolitikk.no. Ireen Wüst er Nederlands største vinterolympier og til nederlandske Nieuwsuur og Noordhollands Dagblad innrømmer hun bruken av hormonpreparatet Thyrax. Hun skal ha brukt preparatet siden OL i Sotsji i 2014, men hevder at det er medisinske årsaker til at hun har brukt det.

Flere navngis

I august i år ble det kjent at nederlandske idrettsleger skrev ut hormonpreparatete Thyrax til et stort antall nederlandske skøyteløpere. Da ble lege og skøytetreneren Ingrid Paul, som selv har deltatt i OL og VM for Nederland og vært landslagstrener for Norge og Canada, utpekt som en av legene som hadde foreskrevet dette medikamentet til de nederlandske løperne.

Paul og andre leger skal ha gitt hormonpreparatet Thyrax til utøvere blant annet for at de skal gå ned i vekt. Det skal gi økt fart. Da ble det ikke navngitt noen utøvere.

Det kom fram i avsløringen i august i år at det nederlandske skøyteforbundet (KNSB) hadde sendt brev til sine skøyteløpere der de skrev at de var bekymret for opplysningen de hadde fått om økt bruk av Thyrax i skøytemiljøet, og særlig blant olympiske

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: