Kommentator: Andreas Selliaas Del dette:TweetE-post
Kommentar

«Idretten bør kjempe seg inn på statsbudsjettet»

KOMMENTAR: Uavhengig av om norske myndigheter innfører lisens på pengespill i Norge eller velger å blokkere utenlandske bettingselskaper ved IP/DNS-blokkering for å beholde enerettsmodellen, så bør idretten nå seriøst vurdere om de skal be om penger over statsbudsjettet. Det er flere grunner til det.

Brennpunkt-dokumentaren Fanget av spillet, som ble sendt på NRK 4. april i fjor, illustrerer godt at Norsk Tippings spill kan føre til spillavhengighet og at ansvarlighetsregimet i norsk spillpolitikk ikke hindrer at de som blir spillavhengige går over til utenlandske konkurrenter som er langt mer aggressive enn den norske spillmonopolisten på Hamar. På den annen side utvikler Norsk Tipping stadig nye pengespillkonsepter for å konkurrere med de utenlandske selskapene. På den måten rustes Norsk Tipping til en konkurranse som ikke skal være der. Enn så lenge.

Dagens spillpolitikk har så mange hull at utenlandske selskaper håver inn milliardbeløp i et marked de ikke skal være i. Å kalle Norsk Tipping for monopolist er i dagens situasjon et narrespill. Samtidig drives det skyggeboksing mellom d

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: