Langrenn

«Skiforbundet ble ikke friskmeldt, de fikk en diagnose»

KOMMENTAR: Ble egentlig Skiforbundet frikjent i astmarapporten? Jeg er i tvil. Det er et stort sprik mellom rapportens faktiske bokstav og gledeshylene til representantene fra skimiljøet og flere av avisoverskriftene rett etter pressekonferansen til det uavhengige granskningsutvalget.

Rapporten avslører bruk av astmamedisin uten vitenskapelig grunnlag, mangel på kontroll med medisinbruk i den mye omtalte smøretraileren og viser leger som skriver ut resepter på koffein som ikke kan ha noen annen hensikt ennå å prestere bedre.

Her er tre momenter i rapporten som viser at versjonen vi får fra skileiren ikke stemmer overens med det som faktisk står i rapporten.

Mangelfull vitenskapelig dekning. I en kronikk i september i fjor prøvde Toppidrettssjef Tore Øvrebø og sjeflege ved Olympiatoppen Roald Bahr å skape orden i astmadebatten. De syns at debatten til da var basert på mangelfull kunnskap. I kronikken skriver de blant annet at:

«Nyere forskning viser at antikolinergika sannsynligvis motvirker de mekanismene som gjør at kondisjonsutøvere utvikler idrettsastma; det siste tiåret

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: