Del dette:TweetE-post

Fotballforbundet helt uten verv i FIFA

FIFA-president Gianni Infantino begynner å få form på FIFA, helt etter hans egen pipe. I den pipa er ikke Norges fotballforbund med. Men det er våre nordiske naboer.

Det nye FIFA-rådet (FIFA Council) og den nye komitéstrukturen i FIFA begynner å ta form og nå er alle de stående komitéene i FIFA så og si fylt opp. I disse komiteene glimrer representanter fra Norges fotballforbund med sitt fravær.

I dag har FIFA ni stående komitéer og fire uavhengige komiteer (fem hvis vi inkluderer kompensasjonskomiteen). I disse 13 komiteene sitter kun én nordmann: tidligere fotballpresident Yngve Hallén.

Samtidig er våre nordiske naboer godt representert. Danmark erv med i fire komiteer (Football Stakeholder Committee, Organising Committee for FIFA Competitions, Players’ Status Committee og Audit & Compliance Committee). Sverige har medlemmer i to komiteer (Medical Committee og Disciplinary Comittee), Island er med i en komité (Member Association Committee), det samme er Færøyene (Appeal Committee). Finland har som Norge ingen komitémedlemmer. Danmark, Island og Færøyene har til og med sine fotballpresidenter med i FIFAs komitéer.

Spørsmålet som melder seg er selvfølgelig hvorfor NFF og Norge er så dårlig representert. Ønsker ikke Norge representanter i FIFA-komiteer? Er Norge – bortsett fra tidligere NFF-president Yngve Hallén – uønsket i FIFA-komiteer? Har NFF inngått allianser med andre land, som for eksempel Danmark, i et strategisk felleskap for å få flest mulig nordiske land representert? Hvem vet?

Uansett svar er det ingen tvil om at Norge har lite innflytelse i FIFA uten egne folk i disse komiteene, forutsatt at disse komiteene har noe makt i det hele tatt, vel og merke.