Del dette:TweetE-post

Russerne som er mistenkt for Sotsji-doping

De internasjonale vinteridrettsbundene har fått listen over utøvere som er mistenkt for å ha dopet seg under OL i Sotsji. Her kan jeg avsløre hvem som står på denne listen. Alle er på den såkalte Sotsji-lista (Sochi Duchess List) som på forhånd hadde avgitt rene urinprøver slik at de kunne ta den mye omtalte dopingcoctailen under lekene.

 

Les også: Fjorten russiske langrennsløpere knyttes til doping i McLaren-rapporten

 

Skiskyting: 4 kvinnelige utøvere, alle på stafettlaget.

Bob og skeleton: 11 utøvere med tilsammen 7 gull

Skøyter: 4 utøvere, 3 menn og en kvinne

Langrenn: 14 utøvere, blant annet alle på herre- og damestafettlagene og vinneren av femmila for herrer

Aking: 4 utøvere

 

Det finnes to Sotsji-lister. En liste over forhåndsutpekte utøvere. Der finnes det blant annet elleve langrennsløpere, men på den oppdaterte lista som ble ajourført under lekene ser det ut som det er føyd til tre utøvere til.

 

Utsnitt fra lista over dopingprøver fra den originale Sotsji-lista.

 

Utsnitt fra den oppdaterte Sotsji-lista og oversikt over distansene de forskjellige utøverne deltok på.

 

Det gjenstår å se om hva de internasjonale vinteridrettsforbundene gjør med disse opplysningene. Hva skjer med utøverne og hva skjer med mesterskap og konkurranser i Russland? Det internasjonale bob- og skeletonforbundet har allerede flyttet VM i Sotsji neste år. Kanskje ikke så rart siden det ser ut som det er i den vinteridrettsgrenen det finnes flest russiske dopere?

 

 

 

Denne artikkelen handler om: