Humöret i Korea

Sport For All. Akkurat nå er jeg på Sport for All-kongressen i Jyväskylä i Finland. IOC opprettet en Sport for All-kommisjon i 1983 for å sette sökelys på idrett, helse og fysisk aktivitet. Kongressen til kommisjonen foregår nå hvert år, og i år er kongressen lagt til de finske skoger. Her mötes forskere, idrettspolitikere og idrettsbyråkrater for å höre på innlegg fra fagpersoner, og for å diskutere blant annet helseaspekter ved idrett og fysisk aktivitet. Noen ganger er det vi hörer interessant. Andre ganger er det enda mer interessant. Her er et eksempel på det siste.

Enestående forskning! De tre koreanske forskerne Sungwoon Kim, Minjung Woo og Jingu Kim har på kongressen presentert revolusjonerende forskning. De har forsket på humöret til fotballspillere og har kommet fram til fölgende overraskende resultater:

1. Vinnerlag er i bedre humör enn taperlag
2. Tapende lager föler mer stress etter kampen enn vinnerlag
3. Tapende lag föler seg mer slitne etter kampen enn vinnerlaget

Humörpille. I kveld skal Nord-Korea spille mot Brasil og de bör ta de sörkoreanske forskernes funn ad notam. Med sprek innsats mot VM-favoritten kan de unngå både dårlig humör, mindre stress og föle seg mer opplagt enn de brasilianske spillerne. Selv har jeg tenkt til å starte et nytt liv med alltid å holde med vinnerlaget. Tenk deg humöret jeg kommer til å väre i resten av VM!? Kippis!