Hammarby spiller på Tele 2 Arena i Stockholm og nesten uavhengig av hvor de ligger på tabellen har de nesten 26,000 tilskuere i snitt per kamp. Her fra lokalderbyet mot Djurgården i mai 2023. Dette er også Djurgårdens hjemmebane.
Foto: Andreas Selliaas
Supporterkultur

Tilskuersnittet i europeisk fotball høyere enn før koronaen – men ikke i Norge

Idrettspolitikk.no: Tilskuerantallet i europeisk fotball er nå høyere enn før-koronanivået i de fleste europeiske ligaer. Det viser en gjennomgang som Off the Pitch har gjort av 17 europeiske ligaer. Den danske Superligaen og kroatiske 1. HNL skiller seg ut, samtidig viser tallene at italiensk fotball er i stor endring.

Koronaen påvirket – som de fleste andre industrier – fotballøkonomien sterkt fordi en av de viktigste tilskuerinntektene forsvant over natten. Nå er snart 2022/23-sesongen over i de fleste europeiske ligaer og da er det mulig å sammenligne årets sesong med sesongen før koronaen gjorde sitt inntog. 

Danmark og Kroatia på topp

Oversikten Off the Pitch har laget viser at den danske Superligaen og kroatiske 1. HNL har hatt en enorm økning i tilskuertall. Begge ligaer har hatt en tilskuervekst på over 40%. 

I 2018/19-sesongen hadde den danske Superligaen i gjennomsnitt 6,269 tilskuere på kamp, men i årets sesong er gjennomsnittet på nesten 10,000.

Ser vi på de fem største ligaene er det bare tyske Bundesliga som ikke er på et høyere nivå i denne sesongen enn før korona. Hovedforklaringen til at Bun

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: