Foto: NIF
Økonomi

Regjeringen stritter imot: Økonomisk trippelsmell for Idrettsforbundet

Idrettspolitikk.no: Denne uka kom revidert nasjonalbudsjett og det imponerte ikke idrettspresident Berit Kjøll. Hun var svært skuffet over at idretten ikke fikk kompensasjon for økt pris- og lønnsvekst på linje med resten av kulturfeltet. Det er fjerde gang på et halvt år at Idrettsforbundet går på en økonomisk smell.

Etter det Idrettspolitikk.no erfarer skal Idrettsforbundet ha søkt om pris- og lønnskompensasjon i en størrelsesorden på 20 millioner kroner, men det fikk de ikke medhold i av regjeringen.

– Det er prinsipielt umulig å forstå og har store praktiske og økonomiske konsekvenser for hele idrettsbevegelsen. Dette overskygger andre gode tiltak som foreslås av regjeringen, sier idrettspresident Berit Kjøll om mangelen på pris- og lønnskompensasjon i revidert nasjonalbudsjett.

To dårlige meldinger på en uke

Hun reagerer sterkt på at regjeringen foreslår å bruke 462 millioner for å kompensere for økt pris- og lønnsvekst til andre aktører i kultursektoren, men ikke i idretten og andre aktører som finansieres over spillemidlene. 

Tildelingen fra spillemidlene ble heller ikke prisjustert. Derfor hadde Idr

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: