Faksimile NRK Debatten, 4. mai 2023.
Meninger

«Presidentdebatten på NRK var på grensen til pinlig»

KOMMENTAR: Vi ble ikke særlig klokere av debatten mellom Berit Kjøll og Zaineb Al-Samarai på Debatten på NRK 4. mai. Hvis dette er standarden i debattene mellom de to kandidatene fram til Idrettstinget i Bergen 2.-4. juni, tror jeg Berit Kjøll får flere tvilere på sin side. For idrettskretser og særforbund er ikke så veldig opptatt av om du kommer fra en gård i Vestfold eller har vært fattig på Holmlia som barn. De vil ha bedre rammebetingelser.

Det er sådd tvil om Berit Kjøll snakker sant i enkelte sammenhenger og om hennes form for humor, særlig av NRK, men hvis vi skal ta det hun sa under Debatten på NRK, ledet av Fredrik Solvang, for god fisk så antydet hun at om valgkomiteen hadde havnet på Zaineb Al-Samarai i en enstemmig innstilling på, så hadde hun ikke stilt til gjenvalg.

Personfokus

Valgkomiteens innstilling var 7-3 i Al-Samarais favør og det var det som motiverte Kjøll til å kjempe videre, sier hun selv.

Hadde innstillingen vært 10-0 i Al-Samarais favør hadde det ikke blitt noe debatt på Debatten, skal vi tro Kjøll. Det var i så fall det eneste nyhetspoenget i Debatten. 

Det var mye som skurret i Debatten og det gjør det ofte i idrettspolitiske debatter. Til tider ble det nesten pinlig. 

På den ene side fordi debattlederen f

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: