Generalsekretær Nils Einar Aas (venstre), idrettspresident Berit Kjøll (midten) og 2. visepresident Sondre Sande Gullord på Åpen Time der de redgjør for nok en kostnadssprekk.
Idrettspolitikk

NIF sa opp medarbeidere for å kutte kostnader – har brukt nesten 1,8 millioner på varslersak

Idrettspolitikk.no: I januar 2023 varslet Norges Idrettsforbund (NIF) store innstramminger på grunn av en kraftig kostnadssmell. Det ble varslet kutt på 6,5 årsverk. Ett av tiltakene for å kutte kostander var å redusere bruken av konsulenter. Etter det har NIF brukt nesten 1,8 millioner kroner på juridisk bistand og konsulenttjenester.

Det kom fram på Åpen Time, onsdag 26. april. Generalsekretær Nils Einar Aas sier til Idrettspolitikk.no at dette ikke vil få konsekvenser for bemanningen i NIF.

– Det er ingen planer om ytterligere nedbemanninger i NIF per nå, sa Aas til Idrettspolitikk.no på Åpen Time på Ullevaal Stadion 26. april.

Store innstramminger

I en pressemelding i januar, da generalsekretæren offentliggjorde forslagene til kutt og innstramminger, sto det blant annet:

– Generalsekretæren vil påse at dette gjøres på en ærlig og åpen måte i tråd med gjeldende lovverk, og i nært samarbeid med de tillitsvalgte i Handel og Kontor. Det ser ikke ut til at vi unngår oppsigelser», sa generalsekretær i NIF i januar da sparepakken ble offentliggjort.

Den siste tiden har det kommet fram flere opplysninger som tyder på at oppsigels

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: