Idrettsstyret 2021-23. Presidentrivalene Berit Kjøll og Zaineb Al-Samarai har snart sittet fire år sammen i idrettsstyret.
Foto: Geir Owe Fredheim
Meninger

«Hva ønsker de å oppnå?»

KOMMENTAR: Det ligger til rette for en skikkelig duell mellom sittende idrettspresident Berit Kjøll og valgkomiteens kandidat Zaineb Al-Samarai. Og det trenger vi. Vi må få vite hvilken idrettspolitikk og hvilken retning de to ønsker å dra idretten i årene som kommer. Det har ikke kommet tydelig nok fram til nå.

Vi klager ofte på at det ikke er motkandidater til sittende presidenter og kaller det ofte et demokratisk underskudd og skylder på fryktkultur. 

Derfor bør vi hylle mangfoldet av kandidater til toppvervet i norsk idrett.

På den annen side er norsk idrett unntaket, fordi presidentene i Norges idrettsforbund (NIF) sjelden varer mer enn fire år. Den skjebnen kan det se ut som Berit Kjøll nå også lider.

Det fikk vi bud på i dag, da valgkomiteens leder Terje Roel kunne fortelle at de vraket sittende president Berit Kjøll og heller gikk for Zaineb Al-Samarai.

Gir seg ikke uten kamp

Det virker det som Kjøll tok med knusende ro.

– Man har ingen tradisjon for det i norsk idrett, så det har jeg lave skuldre på, sa hun tørt etter at leder for valgkomiteen, Terje Roel hadde sagt at han ikke ville ha henne s

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: