Får vi se den norske skøytekometen, Ragne Wiklund i et svensk OL i 2030, men i en norsk skøytehall?
Foto: Rafal Oleksiewicz
Vinter-OL

Vurderer å ha med Norge i svensk OL-søknad

Idrettspolitikk.no: Fredag 21. april holdt Sveriges olympiske komité (SOK) pressekonferanse om et mulig vinter-OL til Sverige i 2030. Der la de fram et foreløpig budsjett og noen tanker om mulige konkurransesteder utenfor Stockholm. En mulighet som ble presentert var at hurtigløp på skøyter kan avholdes i Norge.

– Vi er fortsatt i startfasen, men det er store skøyteanlegg i Europa, inkludert vår nabo i vest. Så det er selvfølgelig et alternativ, sa SOKs nyvalgte styreleder, Hans von Uthmann til SVT Sport.

Uthmann, som ble valgt til styreleder i april i år, la fram et foreløpig budsjett på 16,5 milliarder svenske kroner, hvorav 10 milliarder kroner skal komme fra IOC i form av tilskudd.

Fikk henvendelse fra IOC

Det var på en hasteinnkalt pressekonferanse i Stockholm 8. februar, arrangert av den svenske olympiske komité (SOK), det svenske idrettsforbundet (RF) og den svenske paralympiske komité (SPK), at det først ble opplyst om at Sverige hadde startet en mulighetsstudie for å arrangere vinter-OL og Paralympics i 2030. 

Det var IOC som hadde bedt SOK om å sette i gang en prosess om mulighetene for å ar

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: