Anders Besseberg på en pressekonferansen i Østersund i 2016 der han går til angrep på den russiske varsleren Grigorij Rodtsjenkov for opplysninger om doping under OL i Sotsji i 2014.
Skjermdump Biathlonworld
Meninger

«Flere må ha visst hva Anders Besseberg holdt på med»

KOMMENTAR: Økokrims tiltalebeslutning mot tidligere skiskytterboss Anders Besseberg er drøy kost. Det er nesten så man ikke tror det er sant. Jeg har skrevet om og etterforsket denne saken siden den sprakk i april i 2018, og det er to ting som slår meg: nordmenn har ikke noe bedre moralsk kompass enn andre når det handler om makt og det er mange (også nordmenn) som visste hva som foregikk, men som ikke gjorde noe med det.

På disse snart fem årene som er gått siden politiet troppet opp på Bessebergs gård i Vestfossen og gjorde beslag som står sentralt i Økokrims tiltalebeslutning, har det kommet fram stadig nye detaljer som nesten ikke er til å tro, i hvert fall hvis vi tar utgangspunkt i at dette dreier seg om idrett.

Drøy tiltale

I ett av tiltalepunktene står det:

«I perioden 2015 til 2018 aksepterte Besseberg ved flere anledninger tilbud om prostituerte organisert og tilbudt ham av myndighetspersoner knyttet til russisk skiskyting. Samværet med en kvinne over flere dager og netter ble tilrettelagt for ham av slike personer ved minst to anledninger, dvs. trolig i mars 2016 i Khanty-Mansijsk i Russland i forbindelse med et IBU verdenscuparrangement, og i mars 2018 i Tjumen i Russland i forbindelse med IBU verd

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: