En taus dansk fotballpresident går foran en betenkt norsk fotballpresident.
Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Meninger

«KOMMENTAR: Taushet er gull i gutteklubben»

Lisboa (Idrettspolitikk.no): På kort sikt var UEFA-kongressen i Lisboa en komplett fiasko for Norge og Lise Klaveness. Den nordiske EM-søknaden gikk i vasken. Dette var Norges mulighet til å arrangere et stort fotballmesterskap i overskuelig framtid. Og Lise Klaveness greide ikke å komme seg inn i UEFAs eksekutivkomité (styre). Hun fikk nest færrest stemmer.

Den viktigste lærdommen etter det som skjedde på kongressenteret i Portugals hovedstad er at et lønner seg å holde kjeft.

Mener Klaveness bør være fornøyd

Danskenes fotballpresident, Jesper Møller kunne reise hjem til Danmark, med nok en fireårsperiode i UEFAs styre i bagasjen og en årslønn på ca. 1,8 millioner kroner. 

For den summen trenger han bare å møte opp tre-fire ganger i året og gjøre som UEFAs president, Aleksander Ceferin sier. Det er oppgaver Møller behersker godt.

På et Teams-møte(!) med pressen i etterkant av kongressen uttrykte han skuffelse over at Norden ikke fikk fotball-EM i 2025, men glede over å ha blitt gjenvalgt til UEFAs mektige styre.

Møller fikk nest fleste stemmer og til dem som hadde logget seg på nettmøtet han holdt for pressen, kunne han fortelle at Lise Klaveness

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: