FIFA-president Gianni Infantino går rett forbi pressen uten å si et ord. Han er på vei inn til prisutdeling sammen med Rwandas president Paul Kagame og presidenten for Det afrikanske fotballforbundet (CAF), Patrice Motsepe.
Foto: Tariq Mikkel Khan
Meninger

«KOMMENTAR: Idrettsledere av vår tid?»

Kigali/Oslo (Idrettspolitikk.no): FIFA-president Gianni Infantino skjeller ut pressen og tillater stort sett vennligsinnede spørsmål når han lar journalister komme til. IOC-president Thomas Bach har ikke svart på spørsmål fra pressen på tre år. Sender du dem spørsmål på epost får du enten intetsigende svar fra en kommunikasjonsrådgiver eller du blir truet med advokater. Hva slags ledere er dette?

Under FIFA-kongressen i Kigali i Rwanda, i et land som skårer svært lavt på demokratiindeksen, spurte jeg flere kolleger om de kunne karakterisere FIFA-president Gianni Infantinos lederstil og oppførsel. 

De fleste sa at han er en «leder av vår tid».

Sammen med autoritære ledere

De viste de til måten autoritære ledere som Donald Trump, Viktor Orban, Jair Bolsonaro, Recep Tayyip Erdogan, Vladimir Putin og prinsen av Saudi-Arabia oppfører seg og snakker til media på og til at idrettsledere av de mektigste idrettsorganisasjonene i stadig økende grad ligner på disse lederne.

Ett påfallende likhetstrekk er at alle disse lederne kun omgir seg med ja-mennesker og helst liker å snakke til forsamlinger som applauderer dem. Alle andre blir sett på som fiender.

Skjeller ut pressen

I forkant av fotball-VM i

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: