Tidligere landslagsspiller på Rwanda og nå U20-trener, Eric Nshimiyimana skjermer seg for solen med bakluka på bilen samtidig som han ser lokaloppgjør i Kigali sammen med gamle fotballkolleger.
Foto: Andreas Selliaas
FIFA

FIFA-presidenten fant inspirasjon på folkemordmuseet i Rwanda: – Jeg skjønte ikke hva han mente

Kigali Genocide Memorial/Mumena Stadion, Kigali (Idrettspolitikk.no): For en gangs skyld har vi tatt FIFA-president Gianni Infantino på ordet. Vi har reist til museet og minnestedet for folkemordet i 1994 (Kigali Genocide Memorial). Det ligger på en av de mange høydene i Rwandas hovedstad Kigali. Og ifølge FIFA-presidenten var det etter et besøk her, der nesten 260.000 kropper ligger i massegraver, som ga ham ekstra motivasjon til å bli FIFA-president i 2016.

– Har dere vært på folkemordmuseet (Memorial). Dra til folkemordmuseet. Dra til folkemordmuseet! Det er veldig inspirerende. Det er inspirerende for alle. Jeg tok mine barn dit, sa Gianni Infantino aggressivt til Matt Slater i The Athletic på pressekonferansen, rett etter FIFA-kongressen i Kigali.

Sier han ga opp etter reise til Rwanda

De fleste av oss som var til stede på FIFA-kongressen og hørte Infantinos tale til delegatene på kongressen tidligere på dagen reagerte på hans sammenligning av massakrene gjort i 1994 og hans egen kamp for å bli valgt til FIFA-president i 2016.

I en tidlig fase av valgkampen i 2016 dro daværende generalsekretær i UEFA, Gianni Infantino til Rwanda for å søke støtte hos de 54 afrikanske fotballforbundene. Det fikk han ikke. 

Støtten gikk istedenfor til sjeik Salm

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
99 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
990 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: