FIFA-president Gianni Infantino og CAF-president Patrice Motsepe omfavner Rwandas president, Paul Kagame etter at han fikk CAF President's award for honorable achievements 2022.
Foto: Tariq Mikkel Khan
FIFA

Hyller autoritære ledere som rollemodeller for barn

Kigali, Rwanda (Ekstra Bladet/Idrettspolitikk.no): FIFAs president viser nok en gang sin forkjærlighet for autoritære statsledere.

En av grunnene til at Lise Klaveness og NFF ikke støtter gjenvalget av Gianni Infantino som FIFA-president på kongressen i Kigali i Rwanda, er hans nære omgang med statsoverhoder, også med ledere som ikke har helt rent i posen.

Fotballpris til statsledere

Bare noen timer etter at Lise Klaveness fortalte Idrettspolitikk.no og Ekstra Bladet dette fikk vi et bevis på hvor vulgært dette samrøret er.

På et storslått arrangement på Kigali Serena Hotel, holdt Det afrikanske fotballforbundet (CAF) en prisutdeling der CAF-president, multimilliardær Patrice Motsepe fra Sør-Afrika, og FIFA-president Gianni Infantino tok på seg hovedrollene.

På et slikt arrangement skulle man kanskje tro at det var kvinner eller menn fra fotballverdenen som skulle belønnes. Men da må du tro om igjen.

Prisene gikk faktisk t

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: