Med åsene i Kigali i bakgrunnen legger fotballpresident Lise Klaveness ut om hvorfor NFF og hun selv ikke vil at Gianni Infantino skal gjenvelges som FIFA-president.
Foto: Tariq Mikkel Khan
FIFA

Lise Klaveness skremmes av fryktkultur i FIFA

Kigali, Rwanda (Idrettspolitikk.no): I idylliske omgivelser på en av åstoppene i Rwandas hovedstad Kigali, legger den norske fotballpresidenten ut om hvorfor hun og NFF ikke skal stemme på Gianni Infantino på FIFA-kongressen som foregår torsdag 16. mars. Infantino har ingen motkandidater og blir gjenvalgt for andre gang.

Omgivelsene og vennligheten til alle som løper rundt oss når vi sitter der på en av balkongene på hotell Radisson Blu, der UEFAs representanter bor, får en i godt humør, men tonen blir en annen når vi prater om Gianni Infantinos tid som FIFA-president.

Fra entusiasme til raseri

Infantino ble valgt på en ekstraordinær FIFA-kongress i 2016 etter at Sepp Blatter trakk seg på grunna av avsløringer av omfattende korrupsjon i FIFA og favoritten til å overta, Michel Platini ble satt sjakk mat av en utbetaling på to millioner sveitserfranc fra nettopp Sepp Blatter.

Norges fotballforbund (NFF) var en av forbundene som både støttet Infantinos kandidatur og snakket begeistret om den nye presidenten da han overraskende danket ut favoritten, sjeik Salman fra Bahrain.

Men nå er tonen til ledelsen i NFF en h

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: