Gianni Infantino tar i mot hyllesten som nyvalgt FIFA-president i 2016. Nye dokumenter viser at han kan ha fått hjelp fra sentrale personer i FIFA-administrasjonen.
Foto: FIFA +
FIFA

AVSLØRING: Nye dokumenter øker presset på FIFA-presidenten

Zug, Sveits (Idrettspolitikk.no/Ekstra Bladet): Mistanken om et komplott mot Sepp Blatter og Michel Platini styrkes i ny oppsikktsvekkende avsløring.

Ved et bord i et diskret hjørne av en mathall i den velstående sveitsiske byen Zug, fikk Idrettspolitikk.no og Ekstra Bladet i forrige uke overlevert flere, til nå ukjente dokumenter, som styrker mistanken om at Michel Platini og Sepp Blatter ble utsatt for et komplott da de ble fjernet fra sine poster i internasjonal fotball.

Og i så fall et komplott som betydde at Gianni Infantino kunne tre fram som ny president i FIFA. Samme Infantino som torsdag blir gjenvalgt som president på kongressen i Rwanda. Helt uten motkandidater. Og helt uten noen form for opposisjon.

Ikke i tvil

Blatter og Platini er ikke i tvil. De sier begge til Idrettspolitikk.no og Ekstra Bladet at det var Infantino som sto bak utrenskningen av dem. Men han var ikke alene. Ifølge Platini ble Infantino hjulpet av blant andre

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: