Simen Hegstat Krüger troner øverst på resultatlista på femmila i Kollen i 2023. Rett bak ham kom det ni nordmenn.
Faksimile NRK TV
Meninger

«Det hjelper ikke å si at de andre må satse mer på langrenn så vi får konkurranse»

GJESTEKOMMENTAR: Jeg har skrevet om skisport to ganger før. Den første gangen fikk jeg som svar fra Therese Johaug at hun aldri hatt sett meg stille i en verdenscup-start («she got me there»), og den andre gangen var det Tiril Eckhoff jeg havnet litt på kant med. Så dette er jo ikke helt risikofritt, med tanke på at skihelter jo er nettopp skihelter, og jeg bare er en synser som i beste fall har rett halvparten av tiden. Men «here goes» likevel! For det er noe som klør litt ved den pågående og gryende debatten om norsk langrenn.

Det er en betydelig svakhet i den store «Norges dominans har ført til at andre land har sluttet å bry seg om langrenn»-diskusjonen. Og det er det premiss at andre land noen gang har brydd seg særlig om langrenn.

Illusjoner

Jeg tror ikke det er en særlig dristig påstand at den norske dekningen, oppmerksomheten rundt, hyllesten av og opphenget i langrenn til alle tider har vært ute av synk med de aller, aller fleste andre. 

Men inntil det ble tidobbelt norsk i Holmenkollen var det i det minste mulig å leve under den illusjon at det fantes andre land som la noe som kunne «likne» på Norges innsats, penger, prestisje, teknologi, smørebonanza og gigabuss-budsjett i denne sporten.

Vi tror Lillehammer-OL var en monumental hendelse for norsk historie fordi det var et kjempeviktig internasjonalt idretts

Les videre

Logg inn for å fortsette og lese – helt gratis

Logg inn eller opprett konto for å fortsette og lese artikelen.
Du kan når som helst kjøpe et abonnement.

Denne artikkelen handler om: