Harmonisk i «fotballfamilien». Mellom slagene får fotballpresidenten tid til å leke.
Foto: Andreas Selliaas
Meninger

«Fotballtinget 2023: Fra selvtilfreds ledelse til tilfredshet med ledelsen»

KOMMENTAR Ullevaal stadion (Idrettspolitikk.no): Det var svært god stemning på årets Forbundsting (Fotballtinget) på Ullevaal stadion. Du merker at mye har skjedd de to siste årene. NFF har gått fra å ha en selvtilfreds fotballedelse med ønske om full kontroll på sakene som blir diskutert en tilfreds forsamling av tingdelegater som føler at presidenten og styret lytter til dem. Hvor lenge varer harmonien?

Årets fotballting står i sterk kontrast til tinget som ble avholdt for to år siden. Da var det bråk om man skulle stemme over boikott av VM i Qatar. 

Lei av maktarroganse

Kravet kom fra supportere og grasrota i norsk fotball som hadde sett seg lei på maktarrogansen til ledelsen i NFF i mange saker. 

For mange var Qatar-spørsmålet i seg selv viktig, men for mange var det også dråpen som fikk begeret til å flyte over. Nok var nok.

Dette førte til et ekstraordinært fotballting der boikott ble nedstemt, men andre tiltak ble vedtatt og det har bidratt til et mer dynamisk og progressivt fotballforbund. 

Det mest synlige eksemplet på dette opprøret var talen til da nyvalgte fotballpresident Lise Klaveness på FIFA-kongressen i Doha i 2022.

Det kom i stand fordi Martin Paulsen i Trane IF foreslo dette på

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: