Fotballmagasinet Josimar kom ut første gang i 2009. Nå trues magasinet med nedleggelse.
Media

Internasjonal mobilisering for å redde fotballmagasinet Josimar - Får støtte fra britisk storavis

Idrettspolitikk.no: Fotballmagasinet Josimar har lenge slitt med økonomien og i lederartikkelen i februarnummeret meldes det at papirutgaven går inn og at du fra nå av bare kan lese Josimar på nett. De frykter at også den digitale utgaven også går dukken om de ikke får offentlig støtte. Dette har opprørt mange, også kjente utenlandske medier, som nå mobiliserer for å få norske myndigheter til å redde magasinet.

– Vi har fått 10-15 anbefalingsbrev, og vi ble ganske rørt når vi leste innholdet, sier redaktør Håvard Melnæs til Idrettspolitikk.no.

Høster godord, får ikke penger

Josimar har i lengre tid forsøkt å få offentlig støtte for å holde hjulene i gang, men til tross for mange godord fra politikere og kolleger i norsk presse, har det motsatte skjedd. 

De har fått mindre offentlig støttes, samtidig som abonnementstallene er halvert og annonseinntektene er på et minimum.

– Vi har det siste året vært i møter med politikere, og opplevd at det er bred politisk enighet, fra Rødt til Frp, om at Josimar fortjener offentlig støtte. Vi har foreslått for Kulturdepartementet at Josimar bør kunne støtte via spillemidlene, men vi har ikke blitt hørt på dette, sier Melnæs.

Frykter nedleggelse

I den siste lederartik

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: