Skjermdump fra møte mellom representanter fra 35 land.
IOC

Kulturminister Trettebergstuen med på internasjonalt opprop: Krever en klar definisjon av «nøytral» utøver

Idrettspolitikk.no: Sammen med politikere fra 33 land har Kultur- og likestillingsminister, Anette Trettebergstuen skrevet under på et brev som er sendt til IOC der de ber om at IOC klargjør hva de mener om hva de mener med «nøytrale utøvere» før de tillater russiske og belarusiske utøvere å delta i internasjonale konkurranser. Først da mener de at utøvere fra Russland og Belarus ikke skal få delta. Les hele brevet her.

Kulturminister Anette Trettebergstuen var 10, februar med på møte med kolleger fra 34 land (i tillegg til den ukrainske presidenten) om situasjonen i Ukraina og mulighetene for at russiske og belarusisk utøvere kan få delta i internasjonale konkurranser igjen.

– Det er provoserende at de nå lefler med tanken om å slippe til russiske og belarusiske utøvere igjen, skriver hun i en epost til Idrettspolitikk.no i etterkant av møtet.

Møte med Ukrainas president

Møtet varte nesten i to timer og like etterpå, sa hun følgende til VG:

– Det er underlig og provoserende av IOC å lefle med tanken om å slippe russiske utøvere inn igjen. I russisk sammenheng er det ingen forskjell på sport og politikk, og enhver sportsprestasjon er ren propaganda.

Ifølge VG ga hun Zelenskyj full støtte på møtet, og sa at han

LES VIDERE MED PLUSS-ABONNEMENT
MÅNED
110 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hver måned
ÅR
1000 kr
Alt på idrettspolitikk.no
Abonnementet fornyes automatisk hvert år
Denne artikkelen handler om: